طرز تهیه گمج کباب گیلانی با سبزی چوچاق
به گزارش آقای معلم، گمج کباب گیلانی یکی دیگر از غذاهای محلی شمالی است که داخل ظرف سفالی ای به نام گمج پخته می گردد. البته شمالی ها برای پخت بیشتر غذاهایشان از گمج استفاده می نمایند. گمج باعث می گردد غذا با حرارت ملایمی پخته و لعاب بیشتری بیندازد. سبزی چوچاق و رب انار و گردو هم که پای ثابت غذاهای شمالی هستند برای تهیه گمج کباب استفاده می شوند. با طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه گمج کباب گیلانی
- گوشت راسته گوسفندی نیم کیلوگرم
- گردو 300 گرم
- پیاز 300 گرم
- رب انار شش قاشق غذاخوری
- سبزی چوچاق (ریز خرد شده) یک پیمانه
- جعفری (ریز خرد شده) یک پیمانه
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- گلپر به اندازه لازم
طرز تهیه گمج کباب گیلانی
مرحله اول
ابتدا گوشت را بشویید و خرد کنید. یک کاسه نسبتا بزرگ که بتوانید داخل آن تمام مواد را با هم مخلوط کنید، بردارید.
مرحله دوم
گوشت را داخل کاسه بریزید. گردو و پیاز را به صورت جداگانه چرخ کنید. حالا گردو و پیاز چرخ شده، رب انا و سبزی چوچاقی که خرد کردید را به گوشت اضافه کنید. با دست گوشت و مواد را هم بزنید تا چاشنی ها کاملا پخش شوند. نمک و فلفل و اندازهی گلپر هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله سوم
حالا نوبت به استراحت دادن به گوشت است. از قلم نیاندازید تا گوشت را داخل مواد چند ساعت استراحت ندهید، آن طعمی که باید را به خودش نمی گیرد. بنابراین روی ظرف را سلفون بکشید و حدود پنج تا شش ساعت داخل یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم
بعد از پنج شش ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و داخل گمج بریزید. اندازهی آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گمج کباب با حرارت ملایم بپزد و آب آن کاملا تبخیر گردد.
نکات استفاده از گمج
اگر گمجی که استفاده می کنید را به تازگی خریدید، داخل آن آب بریزید و اجازه دهید تا خیس بخورد و مرطوب گردد. یا دفعه اول داخل آن ماست درست کنید تا حسابی سفت گردد.
بعد از هر بار استفاده داخل و خارج آن را روغن بمالید تا ترک نخورد.
حتما هنگام استفاده زیر آن شعله پخش کن قرار دهید و شعله را کم کنید تا ترک نخورد.
از گمج لعاب دار بهره ببرید. چون استفاده از ظروف سفالی بدون لعاب به خاطر باقی ماندن ذرات غذا غیر بهداشتی است.
منبع: کتاب کاله