ترفندهای درست کردن خورشت دروغگو گیلانی (دورگو) بدون گوشت

به گزارش آقای معلم، خورشت دروغگو یا دورگو یکی از غذاهای سنتی استان گیلان است که اصالت آن به شهر لشت نشا از توابع رشت می رسد. خورش دروغگو یک غذای کاملا گیاهی مناسب و است. این خورشت در واقع ترکیبی است از و و البته بدون گوشت یا مرغ است، به همین علت نام دروغگو را روی این غذا گذاشتند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه دروغگو خوروشت به همراه نکات مهم در طبخ آن خواهیم پرداخت.

ترفندهای درست کردن خورشت دروغگو گیلانی (دورگو) بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه خورشت دروغگو (دورگو) گیلانی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
لوبیا چیتینصف لیوان فرانسوی دسته دار
مغز گردو4 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
رب انار1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سبزی خرد شده معطر (نعنا، گشنیز، جعفری، چوچاق)3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نعناع خشک1 قاشق غذاخوری
کدو حلوایی1 عدد میانه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنجبرای سرو کنار خورشت دروغگو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خورشت دروغگو: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه خورشت دروغگوی سنتی و لذیذ گیلانی

اگر در پی یک غذای خورشتی متفاوت هستید، خورشت دروغگو یک انتخاب مناسب است. این خورشت خوش عطر و لذیذ را به سادگی می توانید در خانه تهیه کنید و با آن به سفره های خود تنوع بدهید.

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت دروغگوی مجذوب کننده گیلانی باید ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار یاری می نماید نفخ لوبیا گرفته گردد و راحت تر بپزد. سبزی های معطر شامل نعنا، گشنیز، جعفری و چوچاق را نیز کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.

مغز گردو را هم با دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی خرد کنید تا جایی که کاملا به شکل پودر دربیاید.

می توانید برای تهیه لوبیا چیتی و مغز گردو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دروغگو خورش به دو عدد پیاز میانه احتیاج دارید. پیازها را پوست بگیرید، بشویید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه با سایز مناسب را به همراه مقدار کافی از روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ گردد. پیازها را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها کاملا شیشه ای و سبک شوند.

می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: کدو حلوایی را به پیاز داغ اضافه کنید

حالا باید یک عدد کدو حلوایی میانه را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. کدوهای برش داده شده را با آب بشویید و بعد از آنکه کمی خشک شدند به پیازهای در حال تفت خوردن اضافه کنید. کدو حلوایی را به همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده و کمی نرم گردد.

مرحله چهارم: لوبیا چیتی را اضافه کنید

لوبیا چیتی که از شب قبل خیسانده شده، آماده برای استفاده در خورشت دروغگو است. لوبیا چیتی را به همراه کدو و پیاز داغ روی حرارت کمی تفت دهید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله پنجم: ادویه را به همراه 4 لیوان آب جوش اضافه کنید

ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به محتویات قابلمه روی حرارت اضافه کنید و ابتدا در روغن کمی تفت دهید تا از خامی دربیایند و عطر آنها بلند گردد. ادویه را با دیگر مواد ترکیب کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.

در این مرحله از طرز تهیه خورشت دروغگو باید زمان بدهید تا لوبیا چیتی و کدو بپزند. پس 4 لیوان آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد خورشت روی حرارت ملایم بپزند.

می توانید برای تهیه ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: گردو را به همراه چاشنی ها تفت دهید

در مدت زمانی که لوبیا می پزد، شما باید دیگر مواد خورشت دروغگوی شمالی را آماده کنید. گردوی پودر شده را که از قبل آماده کردید، با مقدار کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.

حالا چاشنی ها، شامل یک قاشق غذاخوری رب انار () و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی () را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که تغییر رنگ دهند و از خامی در بیایند. گردو را به همراه رب انار و رب گوجه فرنگی به خوبی با هم ترکیب کنید.

می توانید برای تهیه رب انار و رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: ترکیب گردو و رب را به خورشت دروغگو اضافه کنید

بعد از حدود یک ساعت زمانی که لوبیا پخته شد، گردویی را که به همراه رب انار و رب گوجه فرنگی تفت دادید به دیگر مواد خورشت اضافه کنید. اجازه دهید، محتویات قابلمه همچنان روی حرارت باقی بماند تا گردو به روغن بیفتد و خورشت گیلانی به غلظت مناسب برسد. برای روغن افتادن بیشتر خورشت هر 30 دقیقه یک بار یک تکه یخ کوچک داخل قابلمه بیندازید تا به گردوها شوک وارد شده و به روغن بیفتند.

مرحله هشتم: سبزی ها را سرخ کنید

سبزی های مخصوص خورش دروغگو شامل نعنا، جعفری، گشنیز و چوچاق را که از قبل شسته اید به صورت ریز ساطوری کنید و در یک تابه دیگر روی حرارت با مقدار کافی از روغن تفت دهید. سبزی ها را باید کاملا تفت دهید تا رنگ آنها به سیاهی متمایل گردد اما مراقب باشید نسوزند.

مرحله نهم: سبزی سرخ شده و نعنا خشک را اضافه کنید

در سی دقیقه پایانی پخت، زمانی که گردوها به روغن افتادند زمان اضافه کردن سبزی سرخ شده است. سبزی ها را به خورشت گیلانی دروغگو اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یکدست پخش شوند. برای آنکه خورشت عطر و بوی بهتری بگیرد، یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به آن اضافه و با دیگر مواد مخلوط کنید.

سبزی خشک نعناع را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از بخرید.

مرحله آخر: خورشت دروغگو را سرو کنید

زمانی که خورشت به غلظت مناسب رسید و جا افتاد، می توانید آن را سرو کنید. خورشت دروغگوی وگان را با یا سرو کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید. این برنج و خورشت گیلانی را می توانید با یا سرو کنید.

می توانید برای تهیه انواع برنج به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خورشت دروغگو به روش اصیل شمالی

  • کدو حلوایی طعم شیرین به غذا می دهد و رب انار، شیرینی آن را متعادل می نماید. اگر ذائقه شما به غذاهای شیرین تمایل دارد می توانید از یک قاشق چای خوری شکر در تهیه این خورشت بهره ببرید.
  • اگر دوست دارید طعم غذا به ترشی بزند از مقدار بیشتری رب انار ترش در تهیه این غذا بهره ببرید.
  • به جای کدو حلوایی، از کدو سبز و یا بادمجان نیز می توانید در تهیه خورشت دروغگو گیلانی بهره ببرید.
  • اضافه کردن چند قطعه یخ به خورش در حال جا افتادن، یاری می نماید تا گردوها روغن بیشتری پس دهند و خورش دروغگو ظاهری مجلسی تر پیدا کند.
  • سبزی این خورشت باید به مقدار سبزی خورشت قرمه سبزی سرخ گردد.
  • خورشت دروغگو یک خورشت نسبتا غلیظ است و غلظت آن شبیه به خورشت قرمه سبزی و یا فسنجان باید باشد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش دروغگو خانگی و لذیذ

به جای سبزی چوچاق از چه سبزی دیگری در تهیه این خورشت می توان استفاده کرد؟

چوچاق یک سبزی معطر و محلی گیلانی است. اگر به سبزی تازه چوچاق دسترسی ندارید می توانید از سبزی خشک آن بهره ببرید. اگر به سبزی خشک چوچاق نیز دسترسی ندارید از ترکیب نعنا، گشنیز و جعفری به طور مساوی در تهیه خورشت بهره ببرید.

آیا می توان فقط از سبزی نعنا تازه استفاده کرد و نعنا خشک را حذف کرد؟

خیر. نعنا خشک عطر و بویی دارد که نعنا تازه ندارد. اضافه کردن نعنا خشک در واقع باعث می گردد تا خورشت عطر و طعمی لذیذ و متفاوت پیدا کند.

محصولات مرتبط

پسته نمکی بزرگ 60 گرمی مزمز

ناموجود

بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز

ناموجود

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

ناموجود

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

ناموجود

رب گوجه قوطی آسان باز شو 800 گرمی خوشاب

ناموجود

رب انار 260 گرمی اروم آدا

ناموجود

رب گوجه فرنگی آسان بازشو قوطی 800 گرم مکنزی

ناموجود

شوید خشک شده اعلاء 100 گرمی لاریج سار

ناموجود

نعناع خشک شده اعلاء لاریج سار

ناموجود

برنج معطر اعلا 10 کیلویی ساحل کنار

ناموجود

برنج 10 کیلویی طبیعت

ناموجود

روغن ذرت 1620 گرمی زر

ناموجود

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1800 گرمی اویلا

ناموجود

لوبیا قرمز 900 گرمی (استند آپ) گلستان

ناموجود

لوبیا چیتی دستچین 800گرمی

ناموجود

سبزی قورمه سرخ شده منجمد 400 گرم نوبر سبز

ناموجود

ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز

ناموجود

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 شهریور 1403 بروزرسانی: 24 شهریور 1403 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 1265

به "ترفندهای درست کردن خورشت دروغگو گیلانی (دورگو) بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای درست کردن خورشت دروغگو گیلانی (دورگو) بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید