نحوه نگهداری آجیل شب عید به مدت طولانی

به گزارش آقای معلم، آجیل شب عید شامل انواع مغزهای بوداده، خام، شور و شیرین است که نحوه و مدت زمان نگهداری هر یک از آنها با یکدیگر متفاوت می باشد. در این مقاله با انواع آجیل شب عید و نحوه نگهداری آنها آشنا خواهید شد.

نحوه نگهداری آجیل شب عید به مدت طولانی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آجیل دارای خواص بیشماری می باشد. از جمله این خواص می توان به چربی های اشباع شده گیاهی اشاره نمود که کلسترول خون را پایین آورده و از بروز حملات قلبی جلوگیری می نماید. بیشتر آجیل ها دارای پروتئین هستند و نوع پروتئینی که در آن ها یافت می شود یکی از پیش احتیاج های فراوری اکسید نیتریک است که به سلامت رگ های خونی و کاهش فشار خون یاری می نماید. آجیل ها، همچنین منبع مناسبی از ویتامین و فیبر هستند و باعث می شوند عملکرد بدن روان و بدون مشکل باشد. ولی همین پروتئین و املاح بالای آجیل باعث شده برای افراد مبتلا به نارسایی کلیوی، نامناسب باشد. بهتر است افراد مبتلا به بیماری های کلیوی آجیل مصرف ننمایند و در صورت تمایل از آجیل های بی نمک و تازه استفاده نمایند. بعضی آجیل ها پتاسیم بالایی دارند و مصرف زیاد آن ها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند. مصرف بیش از اندازه آجیل در بچه ها نیز باعث بروز مسائل گوارشی مثل درد های شکمی، تهوع و استفراغ می شود. ضمن این که، مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود و به این ترتیب ممکن است به بروز مسائل جدی در تغذیه بچه ها منجر شود.

برای آشنایی با خواص و مضرات آجیل و خشکبار به مقاله زیر رجوع کنید:

آجیل شب عید شامل چیست؟

آجیل شب عید شامل اقلام مختلفی است و به چند دسته تقسیم می شود:

  1. آجیل شور، شامل پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی است که گاهی بادام منقا نیز به آن اضافه می شود. آجیل شور، رایج ترین نوع آجیل شب عید است که نمک و افزودنی های دیگری نظیر رنگ های خوراکی و غیر خوراکی به آن اضافه می شود تا ظاهر بهتری داشته باشد.
  2. آجیل شیرین، شامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی است که برای شب عید کمتر مورد استقبال مردم قرار می گیرد. این نوع آجیل به علت نداشتن نمک و خام بودن، سالم تر و مطمئن تر از آجیل شور است.
  3. آجیل چهار مغز، از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی تشکیل شده است.
  4. آجیل مشکل گشا، شامل ترکیبی از مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل است و بعضی معتقدند وجود آجیل مشکل گشا، حتی در مقدار کم، در سفره هفت سین، خوش یمن است و به همین دلیل، کمی این نوع آجیل در کنار ظرف اصلی آجیل قرار می دهند.
  5. آجیل بوداده، نوعی آجیل است که با استفاده از حرارت خشک، عطر و طعم مطلوب تری پیدا می نماید. اما نکته مهم این است که استفاده از حرارت نامناسب و بالا می تواند مواد مغذی حساس در آجیل را کاهش داده و ویتامین هایی را که در برابر حرارت ناپایدار هستند تخریب کند. در اثر حرار بالا ویتامین C. به آسانی از بین می رود و از میان ویتامین های گروه B. نیز ویتامین B1 راحت تر از بقیه تخریب می شود. چربی تخمه و آجیل در برابر حرارت ملایم مقاوم است و با وجود آن که تیره رنگ می شود به مقدار کمی تجزیه می شود، مگر این که درجه حرارت خیلی بالا باشد که در این صورت با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد، آغاز به تجزیه شدن و سوختن می نمایند. آجیل های بوداده فسادپذیرند و بودادن آجیل طعم کهنگی آن را پنهان می نماید.
  6. آجیل خام، سالم تر و از نظر بهداشتی مطمئن تر است؛ زیرا سم افلاتوکسین که معمولاً به رنگ سیاه روی این دانه ها ظاهر می شود، بر اثر بودادن دیگر قابل شناسایی نیست؛ بنابراین بهتر است که مغز ها به صورت خام خریداری شوند.
  7. می توانید آجیل را از هر کدام از اقلام آجیل به میزان دلخواه و بر اساس سلیقه شخصی خود تهیه نموده و با هم ترکیب کنید. در بین اقلام مختلف آجیل، معمولا بیشترین استقبال از پسته به عمل می آید و بعد از آن به ترتیب انواع تخمه، بادام، بادام هندی و مغز فندق مورد توجه قرار می گیرد.

نحوه نگهداری آجیل به مدت طولانی

  • انواع دانه های آجیل معمولا در ماه مرداد و شهریور عمل آمده و برداشت می شوند. این دانه ها به صورت خام نگهداری می شوند و اگر هوا گرم باشد حتما به سردخانه احتیاج است. آجیل خام بین عرضه نمایندگان توزیع می شود و آن ها نیز آن را با توجه به میزان فروش و استقبال مشتری، بو داده و به فروش می رسانند.
  • آجیل خام را می توان تا یکی دو سال در شرایط سردخانه ای نگهداری کرد؛ اما آجیل بو داده، بهتر است ظرف چند هفته مصرف شود. گرما و رطوبت باعث رشد قارچ و فاسد شدن آجیل می شود و به همین دلیل شرایط نگهداری آجیل اهمیت زیادی دارد.
  • اگر آجیل شب عید مازاد مصرف بود، برای نگهداری آن می توانید آجیل را با پوست درون ظرف های دربسته و به مدت 6 ماه داخل یخچال و یا به مدت 1 سال در فریزر، نگهداری کنید. ولی اگر پوست آجیل را جدا کنید، در جای خشک و خنک بیشتر از دو هفته تازه نمی ماند.
  • مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده می شود؛ بنابراین حتماً باید در یخچال نگهداری شود.
منبع: setare.com
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 360

به "نحوه نگهداری آجیل شب عید به مدت طولانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه نگهداری آجیل شب عید به مدت طولانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید