با طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی آلمانی یا مشهدی) آشنا شوید

به گزارش آقای معلم، شیرینی مربایی یا آلمانی، شیرینی های ساندویچی کوچکی هستند که با مربا پر شده اند. در طرز تهیه شیرینی مربایی ابتدا شکر و کره را مخلوط کنید. پوست لیمو، دارچین، زرده تخم مرغ و وانیل را به ترتیب اضافه نموده و هم بزنید. آرد، بادام آسیاب شده و نمک را بیفزایید و خمیر را ورز دهید. حالا خمیر را در یخچال بگذارید تا خنک گردد. پس از خارج کردن خمیر از یخچال، آن را روی یک سطح آردپاشی شده رول کنید و با قالب شیرینی گرد برش دهید. داخل بعضی از شیرینی ها را خالی نموده و مجددا در یخچال بگذارید. در نهایت شیرینی ها را در فر بپزید و داخل هر شیرینی را با مربا پر کنید

با طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی آلمانی یا مشهدی) آشنا شوید

در این مطلب از مجله خبرنگاران طرز تهیه شیرینی مربایی یا طرز تهیه شیرینی مشهدی در خانه را آموزش می دهیم.

شیرینی مربایی مشهدی
تعداد نفرات3 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان پخت2 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه شیرینی مربایی

بچه ها معمولا به شیرینی مربایی علاقه دارند و بعلاوه از این شیرینی به عنوان شیرینی هایی مناسب ایام تعطیل و عیدها نیز یاد می گردد. قسمت مجذوب نماینده در تهیه شیرینی آلمانی خانگی، مرحله پر کردن آن است. برای پر کردن شیرینی مشهدی می توانید از مربا استفاده نموده و آن را به دلخواه پخش کنید. به طور سنتی این شیرینی با مربای توت سیاه یا تمشک درست می گردد، اما طرز تهیه مارمالاد هویج هم گزینه ای مناسب برای استفاده در شیرینی آلمانی است. نکته کلیدی در طرز تهیه شیرینی آلمانی یا مشهدی، ایجاد تعادل درست در میزان مربا با خمیر شیرینی ها است.

اغلب ما عادت داریم تا شیرینی آلمانی ریز را از شیرینی فروشی ها بخریم، اما طرز پخت شیرینی مشهدی در منزل کار آسانی است. در ادامه این بخش با روش تهیه یکی از انواع شیرینی آلمانی خوشمزه آشنا می شوید. البته، پیشنهاد می کنیم که بعد از آن طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی را نیز آموزش ببینید و ظرف شیرینی های خود را متنوع تر کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی خانگی

برای طرز تهیه شیرینی مربایی خانگی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید که باید آن ها را فراهم کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
مربابه میزان کافی
دارچین و نمکبه میزان کافی
وانیلبه میزان کافی
شکر75 گرم
زرده تخم مرغ1 عدد
کره150 گرم
آرد225 گرم
بادام آسیاب شدهبه میزان کافی
پوست لیموی رنده شدهبه میزان کافی
پودر قندبه میزان کافی
مارمالاد یا مربابه میزان کافی

نکات آماده سازی مواد اولیه شیرینی آلمانی

برای آماده کردن مواد اولیه مورد احتیاج شیرینی مربایی به نکات زیر توجه کنید:

  • کره: بهتر است از کره نمکی بهره ببرید تا میزان نمک موجود در دستور این شیرینی کنترل گردد. کره باید نرم شده باشد، به همین علت 30 دقیقه قبل از آغاز پخت شیرینی، آن را از یخچال خارج کنید.
  • آرد: آرد شیرینی پزی برترین عملکرد را دارد؛ پس بهتر است که در تهیه این شیرینی آرد شیرینی پزی را مورد استفاده قرار دهید.
  • زرده تخم مرغ: استفاده از زرده تخم مرغ طعم غنی تری به شیرینی آلمانی می دهد و آن را لطیف تر خواهد نمود.
  • بادام: به طور سنتی این شیرینی را با بادام آسیاب شده درست می نمایند. البته برای این کار پوست بادام را قبل از آسیاب کردن می گیرند.
  • پوست لیمو: پوست لیمو باید به صورت ریز رنده گردد. بدین منظور فقط پوسته زرد لیمو را رنده کنید، زیرا طعم پوست سفید بسیار تلخ است و باعث می گردد تا شیرینی شما طعم ناخوشایندی بگیرد.
  • مربا: به طور سنتی شیرینی های آلمانی با مربای توت سیاه یا تمشک درست می گردد، اما گزینه های خوشمزه دیگری نیز وجود دارد.

دستور پخت شیرینی مشهدی

در طرز تهیه شیرینی مربایی باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای طرز تهیه شیرینی آلمانی بازاری ابتدا در کاسه مخلوط کن یا با استفاده از همزن دستی، شکر و کره نرم شده را مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: پوست لیمو و دارچین را به ترکیب کره و شکر اضافه نموده و حدود سه دقیقه هم بزنید تا سبک و نرم شوند. زرده تخم مرغ و وانیل را نیز بیفزایید و هم بزنید تا مخلوط یک دستی به وجود آید.
  • مرحله سوم: آرد، بادام آسیاب شده و نمک را به دیگر مواد اضافه نموده و هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند. در این زمان، خمیر خشک و شنماینده به نظر می رسد که البته طبیعی است! در این مرحله باید خمیر را بیشتر ورز دهید.
  • مرحله چهارم: خمیر به دست آمده را به شکل گرد درآورید، آن را در کیسه پلاستیکی بپیچید و در یخچال قرار دهید تا برای حدود 1 ساعت به خوبی سفت گردد.
  • مرحله پنجم: خمیر را از یخچال خارج نموده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه نرم گردد. هنگامی که خمیر هنوز سرد بود، روی یک سطح آرد پاشی شده، یک تکه از خمیر را رول کنید.
  • مرحله ششم: با استفاده از یک قالب شیرینی گرد خمیر را برش دهید و خمیرهای گرد را روی یک کاغذ روغنی بگذارید. سپس خمیرهای اضافه را جمع نموده، به شکل رول در آورید و دوباره این فرایند را انجام دهید. با این تفاوت که باید وسط این خمیرها را با کاتر یا قالب کوچک تر خالی کنید تا برای پر کردن با مربا کاملا آماده باشند. اگر در هر زمان از این فرایند خمیر چسبناک شده و کار با آن سخت شد، کافی است خمیر را حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا دوباره سفت گردد.
  • مرحله هفتم: خمیرهای برش خورده را دوباره روی کاغذ روغنی به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
  • مرحله هشتم: در این بخش از طرز تهیه شیرینی مربایی کرمانی، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و شیرینی های آلمانی را به مدت 8 تا 12 دقیقه بپزید تا لبه آن ها کمی برشته شوند. سپس شیرینی ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا به خوبی سرد شوند.
  • مرحله نهم: شما می توانید از مربا یا دیگر مواد برای پر کردن این شیرینی ها یاری بگیرید. این کلوچه ها با مربای تمشک، توت فرنگی، توت سیاه و هر مربای دیگر یا حتی ژله طعم لذیذی پیدا خواهند کرد. ضمناً بهتر است از مربای بدون دانه، صاف و بدون هیچ تکه میوه ای بهره ببرید. بعلاوه شما می توانید نوتلا، کره یا هر نوع شکلات دلخواه دیگر را برای پر کردن شیرینی مشهدی خانگی مورد استفاده قرار دهید.
  • مرحله دهم: یک لایه از شیرینی های صاف را برداشته و میزانی مربا روی آن بریزید؛ سپس یک لایه شیرینی برش خورده و سوراخ شده را روی آن قرار دهید. در ادامه نصف قاشق چایخوری مربا را در وسط و فضای خالی لایه رویی بریزید و در خاتمه شیرینی ها را با پودر قند تزیین کنید. طرز تهیه شیرینی مربایی در اینجا به انتها می رسد.

طرز تهیه شیرینی المانی بدون فر

جالب است بدانید که شیرینی المانی را می توان بدون استفاده از فر نیز تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه شیرینی مشهدی بدون فر را مطالعه کنید.

مواد لازم در طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر

برای تهیه شیرینی مربایی نرم و لطیف با کره مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد300 گرم
زرده تخم مرغ2 عدد
پودر قند80 گرم
روغن صاف قنادی50 گرم
عسل1 قاشق سوپخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
کره100 گرم
مربا یا مارمالادبه میزان کافی

دستور تهیه شیرینی مربایی بدون فر

تهیه شیرینی مشهدی بدون فر، با توجه به مراحل زیر انجام می گردد:

  • مرحله اول: ابتدا روغن را به همراه کره در یک ظرف ریخته و با استفاده از همزن برقی مخلوط کنید. در ادامه پودر قند را به ترکیب اضافه نموده و به هم زدن مواد ادامه دهید.
  • مرحله دوم: وانیل را به همراه زرده تخم مرغ به دیگر مواد بیافزایید و در حدود 1 دقیقه دیگر هم بزنید تا بافت یک دستی ایجاد گردد.
  • مرحله سوم: حالا نوبت به اضافه کردن عسل به ترکیبات شیرینی می رسد. پس از اضافه کردن عسل، مجددا مواد را مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: آرد را در چند مرحله به مواد بیفزایید و هم بزنید تا خمیر به حالت منسجم و یک دست درآید.
  • مرحله پنجم: خمیر را بین دو لایه سلفون قرار دهید و با وردنه باز کنید. سپس آن را به همان شکل در حدود 15 دقیقه در فریزر بگذارید.
  • مرحله ششم: خمیر را از فریزر خارج نموده و با قالب برش دهید. انتخاب شکل قالب گرد، قلبی، ستاره ای و غیره به سلیقه شما بستگی دارد. کف یک سینی فلزی، کاغذ روغنی پهن نموده و شیرینی ها را روی آن بچینید.
  • مرحله هفتم: یک قابلمه را روی شعله قرار داده و یک کاسه، قالب یا بشقاب فلزی ته قابلمه بگذارید. سپس سینی را روی آن قرار دهید، به گونه ای که سینی کف قابلمه نباشد. درب قابلمه را دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا شیرینی ها بپزند.
  • مرحله هشتم: پس از پختن شیرینی ها آن ها را از قابلمه خارج کنید. روی یک لایه شیرینی، مارمالاد ریخته و لایه دیگر را روی آن قرار دهید. در ادامه به همین شکل تمام شیرینی ها را آماده کنید.

طرز تهیه شیرینی آلمانی با بیسکویت پتی بور

استفاده از بیسکویت پتی بور در طرز تهیه شیرینی مربایی موجب می گردد تا به فر احتیاج نداشته باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی آلمانی با بیسکویت پتی بور

برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
بیسکویت پتی بور پودر شده100 گرم
شکرنصف پیمانه
تخم مرغ1 عدد
پودر کاکائویک چهارم پیمانه
کره120 گرم
گردو خرد شدهنصف پیمانه
پوست لیمو رنده شده1 قاشق سوپخوری

دستور پخت شیرینی مربایی با بیسکویت پتی بور

برای تهیه این شیرینی دایره ای خوشمزه مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا پودر کاکائو را به همراه کره در یک قابلمه ریخته و روی شعله بگذارید تا کره ذوب گردد.
  • مرحله دوم: تخم مرغ و شکر را در یک ظرف بریزید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس آن ها را به قابلمه کره و پودر کاکائو اضافه کنید.
  • مرحله سوم: پس از آنکه شکر حل شد، مواد را از روی حرارت برداشته و بیسکویت، گردو و پوست لیمو رنده شده را اضافه کنید. اگر مواد شل بود، می توانید با اضافه کردن بیسکویت، آن را به غلظت مناسب برسانید.
  • مرحله چهارم: مواد را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و آن را به شکل استوانه در بیاورید.
  • مرحله پنجم: مواد استوانه ای شکل را به مدت سه ساعت داخل فریزر بگذارید تا سفت گردد؛ سپس آن را خارج نموده و برش دهید.
  • مرحله ششم: بین هر دو برش شیرینی، مارمالاد یا مربا ریخته و نوش جان کنید. طرز تهیه شیرینی مربایی به همین راحتی به انتها رسید.

نکات و فوت و فن تهیه شیرینی مشهدی

برای آنکه دستور پخت این شیرینی مربایی را به خوبی انجام دهید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • آرد را به خوبی میزان کنید، زیرا استفاده زیاد از آرد، باعث خرده شدن خمیر و سخت شدن کار می گردد.
  • به جای بادام آسیاب شده، می توانید از همان میزان فندق یا گردو آسیاب شده نیز بهره ببرید.
  • بعد از سرد شدن خمیر، آن را به قسمت های کوچک تر تقسیم کنید تا ورز دادن آن راحت تر گردد. به علت وجود کره، این خمیر هنگام سرد شدن سفت می گردد، اما ورز دادن آن باعث می گردد تا پخت به مراتب راحت تر گردد.
  • اگر خمیر بعد از چند بار ورز دادن خیلی گرم شد، آن را برای چند دقیقه در یخچال خنک کنید.
  • در حالی که برای تهیه شیرینی مربایی به طور سنتی، از قالب برش شیرینی پزی گرد استفاده می گردد، شما می توانید از قالب های شیرینی پزی به شکل قلب یا هر قالبی که دوست دارید هم بهره ببرید، اما ساده ترین راه برای تهیه این کوکی ها، استفاده از قالب های گرد است.
  • برای طرز تهیه شیرینی آلمانی با پیمانه، به جای وزن کردن مواد اولیه از یک پیمانه یا لیوان برای محاسبه مواد بهره ببرید که در این صورت طرز تهیه شیرینی مربایی با پیمانه را انجام داده اید.
  • طرز تهیه مارمالاد برای شیرینی مشهدی به ذائقه شما بستگی دارد، در حقیقت می توانید با میوه های مختلف، هر مربایی که دوست دارید تهیه نموده و برای این شیرینی بهره ببرید. استفاده از طرز تهیه مارمالاد انجیر برای شیرینی آلمانی انتخاب مناسبی است.

روش نگهداری از شیرینی آلمانی خانگی

در بخش های قبل طرز تهیه شیرینی مربایی خانگی را دنبال کردیم، حال برای آنکه بتوانید به برترین شکل از شیرینی مشهدی نگهداری کنید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • شیرینی مربایی مشهدی را در قالب های فلزی یا ظروفی که لایه های کاغذ پوستی بین آن ها قرار گرفته است، نگهداری کنید. شیرینی ها تا 3 هفته در جای خشک و خنک سالم می مانند که البته این شیرینی احتیاجی به یخچال ندارد.
  • شما می توانید خمیر شیرینی خام بسته بندی شده را در فویل پلاستیکی فریز کنید و شب قبل از درست کردن شیرینی کریسمس آلمانی، خمیر را در یخچال بگذارید تا یخ زدایی گردد.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی مربایی

اگر شیرینی مربایی در معرض هوای آزاد قرار بگیرد، بافت خود را از دست داده و سفت می گردد. برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی آن را داخل جعبه نگه دارید. دقت کنید که باید یک لایه کاغذ پوستی یا نایلونی روی شیرینی ها قرار داشته باشد تا از نفوذ هوا جلوگیری شده و شیرینی سالم بماند.

برای مناسبت های مختلف، شیرینی مربایی یادت نره…

در این مطلب طرز تهیه شیرینی آلمانی مربایی را به همراه تمام فوت وفن ها آموزش دادیم. اگر به تهیه انواع شیرینی در منزل علاقه مند هستید، بهتر است تا با طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوین نیز آشنا شوید. با یادگیری دستور تهیه شیرینی های مختلف می توانید شیرینی های متنوعی برای پذیرایی در مهمانی های خود آماده کنید.

اگرچه تهیه شیرینی مربایی در منزل بسیار مجذوب نماینده بوده و ساعاتی خوش و هیجان انگیز برای شما رقم می زند، اما در بیشتر مواقع سفارش آنلاین شیرینی از خبرنگاران و تحویل سریع آن، برترین گزینه به نظر می رسد.

شما چه تجربه ای درباره تهیه شیرینی آلمانی دارید؟ آیا تا به حال این شیرینی را در منزل تهیه نموده اید؟ فرایند آن چقدر طول کشیده است؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

چرا خمیر شیرینی مربایی در هنگام قالب زدن شل می گردد؟

زمانی که خمیر را از یخچال خارج می کنید، باید در برش و قالب زدن آن سرعت به خرج دهید. اگر خمیر شل شد، آن را مجددا داخل یخچال بگذارید تا سفت گردد و سپس ادامه کار را دنبال کنید.

در تهیه شیرینی آلمانی از چه مربایی استفاده کنیم؟

برای پر کردن این شیرینی ها می توانید از مربای تمشک، توت فرنگی، توت سیاه یا هر مربای دیگری مطابق سلیقه خود بهره ببرید. البته مربا باید یک دست بوده و دانه یا تکه های میوه در آن دیده نگردد.

آیا شیرینی مربایی را می توان بدون فر هم درست کرد؟

بله، برای درست کردن شیرینی مربایی بدون فر، شیرینی ها را روی یک سینه کوچک فلزی بچینید. یک قابلمه بزرگتر از میزان سینی انتخاب کنید و کف آن یک کاسه قرار دهید تا سینی در کف قرار نگیرد. سینی را داخل قابلمه بگذارید و روی درب قابلمه دم کنی قرار دهید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید تا شیرینی ها آماده شوند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 21 بهمن 1403 بروزرسانی: 21 بهمن 1403 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 1345

به "با طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی آلمانی یا مشهدی) آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با طرز تهیه شیرینی مربایی (شیرینی آلمانی یا مشهدی) آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید