4 طرز تهیه شیرینی کره ای؛ از ایرانی تا فرانسوی
به گزارش آقای معلم، شیرینی کره ای با طعم ترد و خاصی که دارد، محبوب بچه ها و بزرگسالان است. جالب است بدانید که این شیرینی را می توانید به چند روش متنوع به عنوان شیرینی عید در خانه درست کنید. مواد اولیه این شیرینی در هر خانه ای وجود دارد و بنابراین خیالتان از بابت مواد اولیه راحت است. در این مطلب از خبرنگاران می توانید 4 طرز تهیه این شیرینی یعنی شیرینی کره ای سنتی، شیرینی سوئدی، شیرینی کره ای فرانسوی و شیرینی کره ای سبزواری را یاد بگیرید.

طرز تهیه شیرینی کره ای سنتی
شیرینی کره ای سنتی مانند بیشتر کیک ها و شیرینی های خانگی آرد، تخم مرغ و شکر دارد. بنابراین این مواد را آماده کنید و دست به کار شوید.
مواد لازم
مواد لازم | میزان |
کره نرم شده | سه چهارم فنجان |
پودر قند | 1 فنجان |
زرده تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | 1 قاشق چای خوری |
آرد | به میزان لازم |
پودر قند برای تزیین | به میزان لازم |
مراحل تهیه
- کره را از یخچال خارج کنید تا در دمای محیط نرم گردد.
- پودر قند را کم کم به کره اضافه و مخلوط کنید.
- سه تا از زرده های تخم مرغ را یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و پس از اضافه کردن هرکدام مایه را خوب هم بزنید.
- آرد را را کم کم اضافه کنید و مایه را هم بزنید تا خمیر به دست نچسبد.
- خمیر را درون کیسه فریزر بگذارید و برای حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- خمیر را از یخچال خارج نموده و سطح آن را با وردنه نازک کنید.
- خمیر را قالب بزنید و شیرینی ها را روی سینی فر که با کاغذروغنی پوشانده اید، بچینید.
- شیر را با یک زرده تخم مرغ به جای مانده و یک قاشق پودر قند ترکیب کنید و به عنوان رومال روی شیرینی بکشید.
- سینی را درون فر که از یک ربع قبل در دمای 150 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم نموده اید، بگذارید.
- پس از 10 دقیقه آنالیز کنید که شیرینی ها طلایی و پخته شده باشند.
خواندنی ها
طرز تهیه شیرینی ساق عروس
نکات طرز تهیه شیرینی کره ای سنتی
- آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر چسبنده نباشد. اضافه کردن بیش از حد آرد، باعث می گردد خمیر شما خشک شده و شیرینی ها در زمان پخت شکسته شوند.
- برای تهیه شیرینی می توانید از قالب های متنوع بهره ببرید. البته مناسب ترین قالب مدلی است که وسط آن سوراخ باشد.
- می توانید برای تزیین شیرینی از خلال یا پودر پسته بهره ببرید.
- خمیر برای قالب زدن باید نازک و در حدود 3 میلی متر ارتفاع داشته باشد.
- اگر می خواهید شیرینی کره ای را بدون فر درست کنید، می توانید آن را روی حرارت غیرمستقیم گاز قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی کره ای سوئدی
شیرینی سوئدی مواد اولیه کمتر و پخت راحت تری در مقایسه با شیرینی کره ای سنتی دارد. به علاوه از نظر میزان کوچک تر است. تفاوت دیگر مدل سوئدی این است که مانند طرز تهیه شیرینی گردویی داخل آن از مغز گردوی خرد شده استفاده می گردد.
مواد لازم
مواد لازم | میزان |
آرد | 2 فنجان |
کره نرم شده | 1 فنجان |
پودر قند | نصف فنجان |
هل | یک چهارم قاشق چای خوری |
مغز گردو | به میزان لازم |
خلال پسته و پودر قند | به میزان لازم برای تزیین |
مراحل تهیه
- کره نرم شده را در یک ظرف مناسب بریزید و پودر قند را اضافه کنید. مخلوط را با همزن برقی بزنید تا تغییر رنگ دهد.
- آرد را دو بار الک نموده و با پودر هل مخلوط کنید.
- مخلوط آرد و پودر هل را کم کم به مخلوط کره آب شده و پودر قند اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد گردد که به دست نچسبد.
- فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید تا برای 15 دقیقه گرم گردد.
- به میزان نصف قاشق از مایه بردارید و وسط آن یک تکه گردو قرار دهید. خمیر را گلوله نموده و روی سینی فر که از قبل با کاغذروغنی پوشانده اید، بچینید.
- خلال پسته را به عنوان تزیین روی شیرینی ریخته و سینی را در فر بگذارید.
- پس از 15 تا 20 دقیقه شیرینی ها را آنالیز کنید. اگر تغییر رنگ داده باشند، یعنی پخته شده اند.
- سینی را از فر درآورید و آن را با پودر قند تزیین کنید.
نکات طرز تهیه شیرینی کره ای سوئدی
برای اینکه شیرینی سوئدی کره ای شما طعم و بافت بهتری داشته باشد، نکات زیر را رعایت کنید:
- کره را از قبل در دمای محیط قرار دهید تا نرم گردد. در این صورت هم بافت مایه شیرینی بهتر می گردد و هم میزان کره در زمان پیمانه کردن دقیق تر خواهد شد.
- در زمان اضافه کردن آرد دقت کنید که اضافه کردن زیاد آرد باعث خشک شدن خمیر می گردد و خمیر شیرینی سوئدی باید لطیف باشد. بنابراین زمانی که خمیر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف کنید.
- مایه شیرینی را زیاد هم نزنید تا سفت نگردد.
- برای پخت بهتر شیرینی حتماً فر را از قبل گرم کنید.
- می توانید از قالب های آماده برای تنوع دادن در ظاهر شیرینی بهره ببرید.
- اگر کاغذروغنی در دسترس نداشتید، می توانید کف سینی را با چرب کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه شیرینی دانمارکی
طرز تهیه شیرینی کره ای فرانسوی
شیرینی کره ای فرانسوی که به سابله نانته معروف است، بافتی مشابه با بیسکوییت دارد و ترد و لطیف است. این شیرینی اصیل و محبوب فرانسوی را می توانید به روش زیر در منزل تهیه و سرو کنید.
مواد لازم
مواد لازم | میزان |
کره نرم شده | 1 فنجان |
آرد | 2.5 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
شکر یا پودر قند | نصف فنجان |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
مراحل تهیه
- کره را از یخچال خارج کنید و در یک ظرف مناسب قرار دهید تا به دمای محیط رسیده و نرم گردد.
- پودر قند را به کره اضافه کنید و با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا خوب مخلوط شده و پودر قند در کره حل گردد.
- تخم مرغ و وانیل را هم به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن برقی بزنید تا یکدست شوند.
- در یک ظرف دیگر آرد را که از قبل دو بار الک نموده اید بریزید و با نمک مخلوط کنید.
- ترکیب آرد و نمک را کم کم به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله بهتر است برای مخلوط کردن از دست یا لیسک بهره ببرید تا خمیر بیش از حد ورز داده نگردد.
- خمیر را در یک کیسه فریزر گذاشته و آن را تاحدامکان صاف کنید. آن را حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا برای 15 تا 20 دقیقه گرم گردد.
- خمیر را از یخچال خارج و آن را با وردنه به ارتفاع چند میلی متر باز کنید.
- خمیر را قالب بزنید و در سینی روی کاغذروغنی بچینید.
- روی شیرینی ها را با پودر پسته، پودر نارگیل یا گل محمدی تزیین کنید.
- سینی را در فر بگذارید و پس از 15 دقیقه آنالیز کنید که پخته و طلایی شده باشد.
خواندنی ها
طرز تهیه شیرینی پنجره ای
نکات طرز تهیه شیرینی فرانسوی کره ای
- علاوه بر کره، تخم مرغ را هم از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- خمیر را بیش از حد هم نزنید و ورز ندهید تا بافت شیرینی سفت نگردد.
- اگر شیرینی تردتری می پسندید، می توانید میزانی نشاسته ذرت هم به آرد اضافه کنید.
- پس از خارج کردن شیرینی ها از فر، آن ها را روی توری فلزی قرار دهید تا رطوبت شیرینی گرفته گردد و ترد باقی بماند.
- اضافه کردن میزانی پوست لیمو رنده شده به خمیر، شیرینی شما را خوش عطرتر می نماید.
- برای طعم بهتر شیرینی هم می توانید به آن دارچین یا هل اضافه نموده و یا بین دو لایه آن کرم یا مربا قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری
شیرینی کره ای را می توانید به یک روش دیگر هم بپزید که مخصوص شهر سبزوار است و به شیرینی سبزواری کره ای معروف است.
مواد لازم
مواد لازم | میزان |
کره | 1 فنجان |
آرد | 1.5 فنجان |
نشاسته ذرت | نصف فنجان |
پودر قند | نصف فنجان |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
گردو و میوه خشک برای تزیین | به میزان لازم |
مراحل تهیه
- کره را از قبل بیرون از یخچال بگذارید تا نرم گردد. سپس آن را در یک ظرف مناسب بریزید.
- وانیل و پودر قند را به کره اضافه و خوب مخلوط کنید.
- آرد و نشاسته ذرت را کم کم به مخلوط اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا شبیه به خامه هم زده گردد.
- فر را روی دمای 175 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و برای 15 دقیقه گرم کنید.
- به میزان یک قاشق از مایه بردارید و با فاصله روی سینی که کف آن کاغذروغنی گذاشته اید، بچینید. می توانید خمیر را قالب بزنید.
- برای تزیین شیرینی می توانید وسط شیرینی ها میوه خشک و گردو بگذارید.
- سینی را برای 15 دقیقه در فر بگذارید تا رنگ شیرینی ها طلایی گردد.
نکات طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری
اگر می خواهید شیرینی کره ای سبزواری شما به طعم اصلی نزدیک گردد، نکات زیر را رعایت کنید:
- مواد اولیه تازه و باکیفیت طعم شیرینی شما را بهتر می نماید.
- اگر مایه شیرینی شما سفت بود، می توانید میزانی کره نرم شده دیگر اضافه کنید. البته اگر آرد را کم کم اضافه کنید، مایه شما سفت نمی گردد.
- اگر میزان خمیر زیاد بود، شیرینی ها را به دو قسمت تقسیم نموده و به نوبت داخل فر بگذارید.
- در فر را در زمان پخت باز نکنید.
- این شیرینی را می توانید به مدت یک هفته در ظرف دربسته در یخچال و برای دو هفته در فریزر نگهداری کنید.
سخن آخر؛ نکته جالب توجه در خصوص شیرینی کره ای تنوع طعم و روش پخت آن است. حتی می توانید میزان آرد شیرینی را کم نموده و به همان میزان پودر کاکائو، پودر قهوه، پودر پسته، پودر بادام یا پودر بادام زمینی بریزید. انتخاب روش پخت از میان 4 مدل سنتی، سوئدی، فرانسوی و سبزواری و بعلاوه انتخاب طعم به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
منبع: دیجیکالا مگ