طرز تهیه مسقطی زرشک (حلوا مسقطی زرشک) با تمام نکات
به گزارش آقای معلم، مسقطی زرشک یا همان حلوا مسقطی زرشک، که یک مدل حلوا مسقطی با نشاسته است، یک است که برای شب های پاییز و زمستان و به ویژه به عنوان یک گزینه پذیرایی قرمز و خوشمزه است. دسر حلوا مسقطی زرشک را بهتر است در زمان فراوانی زرشک تازه درست کنید، اما با زرشک خشک هم می توانید این زرشک را تهیه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه مسقطی زرشک یا حلوای مسقطی زرشک به همراه فوت و فن ها و نکات تکمیلی آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه حلوا مسقطی با زرشک
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
نشاسته گندم | 200 گرم |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 200 گرم |
پودر ژلاتین | 3 قاشق غذاخوری |
زرشک | 70 گرم |
آب سرد | 100 میلی لیتر |
گلوکز مایع | 2 قاشق غذاخوری |
آب زرشک | 500 میلی لیتر |
روغن مایع یا کره | برای چرب کردن قالب |
بستنی و مغز پسته | برای تزیین مسقطی زرشک |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و استراحت مسقطی زرشک: 3 الی 4 ساعت
مراحل طرز تهیه مسقطی زرشک
مراحل طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک را دنبال نموده و این دسر خوشرنگ و خوشمزه را برای دورهمی ها یا شب یلدا آماده کنید.
مرحله اول: ژلاتین را ذوب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مسقطی زرشک، پودر ژلاتین را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد ترکیب کنید. سپس، کاسه حاوی ژلاتین و آب را روی کتری یا سماور بگذارید تا ژلاتین به ذوب گردد. در این فاصله، زرشک را هم به خوبی بشویید و برای 10 دقیقه در اندازهی آب بخیسانید. سپس، زرشک را در صافی بریزید تا آب اضافی خودش را از دست بدهد.
در صورت تمایل، می توانید پودر ژلاتین و زرشک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: نشاسته گندم را بشویید
حالا، وقت آن است که نشاسته گندم را با اندازهی آب سرد بشویید. سپس، نشاسته گندم را در کاسه حاوی آب سرد بریزید و کنار بگذارید تا بخش های تمیز آن ته نشین شده و ناخالصی های آن روی آب شناور باقی بماند.
در ادامه، آب اضافی و کدر موجود در ظرف را دور بریزید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید تا از خلوص نشاسته اطمینان یابید. با انجام این کار، نشاسته پس از پخت کاملا شفاف خواهد بود و بوی نامطبوعی هم نخواهد داشت.
برای خرید نشاسته گندم می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: نشاسته و آب زرشک را مخلوط کنید
حالا، باید آب اضافی نشاسته را خالی نموده و نشاسته شسته شده را از صافی رد کنید تا گلوله نگردد. سپس، نشاسته را در آب زرشک بریزید و هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. اگر احساس کردید ترکیب نشاسته و آب زرشک () مجددا گلوله شده باید آن را دوباره از صافی عبور دهید تا بافت آن کاملا یکدست گردد.
در صورت تمایل، شما می توانید انواع آبمیوه از جمله آب زرشک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم: شکر را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه حلوا مسقطی زرشک، ترکیب نشاسته گندم و آب زرشک را در قابلمه مناسبی (ترجیحا قابلمه مسی یا چدنی) بریزید و روی حرارت میانه بگذارید. شکر را نیز به قابلمه اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا شکر کاملا در آب زرشک حل شده و مایع آغاز به غلیظ شدن کند.
برای خرید شکر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: گلوکز را اضافه کنید
به محض آن که مایه مسقطی زرشک آغاز به غلیظ شدن کرد، گلوکز خوراکی مایع را به قابلمه اضافه کنید. مواد را برای حدود 20 دقیقه به طور مرتب هم بزنید تا حلوا مسقطی زرشک مجلسی شما ته نگیرد و کم کم غلیظ گردد.
مرحله ششم: پودر هل و ژلاتین را اضافه کنید
پس از گذشت مدت زمان معین شده، مایه مسقطی زرشک مطمئنا تا حدودی غلیظ شده و به تدریج حالت کشدار پیدا می نماید. حالا، باید حرارت را بسیار ملایم کنید و پودر هل و ژلاتین حل شده در آب را هم در قابلمه بریزید. مایه مسقطی زرشک را دوباره هم بزنید تا پودر هل و ژلاتین هم با باقی مواد به طور یکدست ترکیب شوند.
برای خرید ژلاتین و هل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: زرشک را به مایه مسقطی اضافه کنید
پس از ترکیب کردن همه مواد و اطمینان از غلظت مسقطی، حرارت را خاموش نموده و زرشک شسته و آبکش شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید. این مواد را پیوسته هم بزنید تا به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و ته نگیرند.
مرحله هشتم: مایه مسقطی زرشک را در سینی بریزید
در این مرحله از طرز تهیه مسقطی زرشک، کف یک سینی مناسب (ترجیحا استیل) را با اندازهی روغن یا کره چرب کنید. سپس، مایه مسقطی را در سینی بریزید و با کاردک آشپزی به صورت یکدست پهن کنید در صورت تمایل، به جای سینی می توانید از قالب های متنوع بهره ببرید. در این صورت باید دیواره و کف قالب را کاملا چرب کنید.
برای خرید روغن و کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: مسقطی زرشک را استراحت دهید
حالا، سینی یا قالب حاوی مایه مسقطی زرشک را برای 3 الی 4 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند و کاملا خودش را بگیرد.
مرحله آخر: مسقطی زرشک را سرو کنید
پس از دنبال کردن مراحل بالا و گذشت زمان مورد نظر، وقت آن است که سینی مسقطی زرشک را از یخچال بیرون بیاورید و مسقطی زرشک خوشمزه را در ابعاد دلخواه برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
شما می توانید قطعات حلوا مسقطی را در نشاسته گندم بغلتانید یا به دلخواه با پودر پسته، پودر نارگیل و گلبرگ های گل محمدی تزیین نموده و همراه با بستنی سرو کنید.
در صورت تمایل، می توانید انواع بستنی و مغز پسته را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه مسقطی زرشک
- برای درست کردن دسر مسقطی زرشک یا حلوا مسقطی زرشک حتی در صورت نداشتن گلوکز مایع می توانید مواد را با پودر پکتین ترکیب کنید. برای استفاده از این پودر آن را پس از حل کردن در آب به آب زرشک که روی حرارت قرار داده اید، اضافه کنید.
- دانه های هل هم می توانند جایگزین خوبی برای پودر هل در طرز تهیه دسر مسقطی زرشک باشند. اما توجه داشته باشید که اگر از دانه های هل استفاده می کنید، باید حتماً پوست آن را به خوبی بگیرید.
- در صورت تمایل، می توانید همه زرشک را در مایه مسقطی نریزید و بخشی از آن را برای پوشاندن سطح مسقطی زرشک و تزیین آن کنار بگذارید. برای این منظور، پس از چرب کردن کف قالب یا سینی، باید ابتدا زرشک شسته شده را روی سطح بریزید و مایه مسقطی را هم به آن اضافه کنید تا وقتی مسقطی را برای سرو در ظرف برمی گردانید لایه روی دسر، زرشک باشد.
- اگر به طبع دسرها توجه می کنید، باید بدانید که مسقطی زرشک یک دسر عالی با طبع خنک است. قطعاً افرادی که تمایل زیادی به تجربه طعم های ترش و ملس دارند، از خوردن این دسر شگفت زده می شوند. آب زرشک صنعتی و آب زرشک خانگی هر دو انتخاب خوبی برای آماده کردن مواد اولیه این دسر هستند. البته، به شرط آنکه سالم باشند!
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن مسقطی زرشک
ماندگاری مسقطی زرشک چقدر است؟
اگر مسقطی زرشک را در ظرف درپوشیده و در یخچال بگذارید تا یک هفته همچنان می توانید از طعم خوب آن لذت ببرید.
آیا می توانیم مسقطی زرشک را با مغزیجات دلخواه درست کنیم؟
بله. در صورت تمایل، می توانید اندازهی مغز گردو، بادام، بادام هندی یا پسته را خرد نموده و به مایه مسقطی زرشک اضافه کنید. سپس، آن را روی سینی یا در قالب بریزید و در یخچال قرار دهید تا مطابق دستور بالا خودش را بگیرد و آماده گردد. به این ترتیب هم طعم دسر لذیذتر و هم ارزش غذایی آن بیشتر می گردد.
منبع: افق کوروش