3 طرز تهیه توپک نارگیلی ساده و شکلاتی
به گزارش آقای معلم، توپک نارگیلی یکی از اون انواع شیرینی با نارگیله که هم درست کردنش آسونه، هم ظاهرش مجلسیه، هم طعمش دل نشینه. این توپک ها بدون احتیاج به فر یا سرخ کردن آماده میشن و برای مهمونی ها، عصرونه های خانگی یا حتی هدیه های خوراکی، یه انتخاب عالی هستن. توی این مقاله از در ما طرز تهیه توپک نارگیلی به چند روش، نکات، رازهای تهیه و روش نگهداری این توپک های خوشمزه رو به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه توپک نارگیلی در یک نگاه
برای تهیه توپک نارگیلی، می تونین از شیر عسلی آماده استفاده کنین یا با ترکیب شیر پرچرب، شکر و کمی کره، شیر عسلی خانگی درست کنین. پودر نارگیل رو در صورت درشت بودن آسیاب کنین و در صورت تمایل کمی تفت بدین تا طعم خامش گرفته بشه. بعد شیر عسلی خنک شده رو کم کم به پودر نارگیل اضافه کنین تا خمیری لطیف و قابل فرم دادن به دست بیاد.
دست هاتون رو چرب کنین، از خمیر به مقدار یه گردو بردارین، مغز دلخواه وسطش بذارین و با حرکت چرخشی فرم بدین. توپک ها رو داخل پودر نارگیل، پسته یا ترافل بغلتونین و در ظرف دربسته بچینین. حداقل 1 ساعت در یخچال قرار بدین تا سفت و آماده سرو با چای یا قهوه بشن.
شما می تونین اندازه مواد اولیه، مراحل و جزییات درست کردن توپک با نارگیل رو توی این مطلب یاد بگیرین.
مواد لازم برای تهیه توپک نارگیل
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
پودر نارگیل | 100 گرم |
شیر عسلی | حدود 100 گرم |
مغز آجیل | به تعداد توپک ها |
کره | 10 گرم |
شکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
شیر (پرچرب) | 1 لیوان (حدود 250 میلی لیتر) |
پودر نارگیل، پودر پسته یا ترافل رنگی | برای تزیین توپک |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 تا 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی توپک نارگیلی: حدود 1 ساعت
مراحل طرز تهیه توپک نارگیلی با شیر عسلی
اگه شما هم می خواین بدونین با پودر نارگیل چی میشه درست کرد، می تونین توپک نارگیلی ساده رو تست کنین. در ادامه مراحل تهیه ش رو براتون آوردیم.
مرحله اول: شیر عسلی رو درست کنین
برای درست کردن توپک نارگیل، می تونین از شیر عسلی آماده استفاده کنین. اما اگر شیر عسلی ندارین، برای تهیه حدود 100 گرم شیر عسلی خانگی، 1 لیوان شیر پرچرب (حدود 250 میلی لیتر) و 2 تا 3 قاشق غذاخوری شکر رو داخل یه قابلمه بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین.
مواد رو مرتب هم بزنین تا شکر کاملاً حل بشه و شیر به آرامی تبخیر بشه. وقتی حجم شیر تقریباً نصف شد و غلظتش شبیه عسل شد، 10 گرم کره اضافه کنین و خوب هم بزنین تا بافتش یکدست بشه. بعد از خنک شدن، شیر عسلی آماده ست.
در صورت تمایل می تونین شیر پرچرب، شکر، انواع کره حیوانی و گیاهی و شیر عسلی آماده رو به روش خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.
مرحله دوم: پودر نارگیل رو آماده کنین
در ادامه، پودر نارگیل () رو اگر درشته، توی آسیاب بریزین و بیشتر پوره کنین تا ریزتر بشن. پودر نارگیل رو بهتره توی یه تابه بریزین و روی حرارت کمی تفت بدین تا طعم خامش گرفته بشه ولی می تونین بدون تفت دادن هم توی پودر نارگیل رو توی یه کاسه بریزین.
پودر نارگیل رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.
مرحله سوم: شیر عسلی رو اضافه کنین
توی این مرحله از طرز تهیه توپک نارگیلی، شیرعسلی () خنک شده رو کم کم به پودر نارگیل اضافه کنین. به صورت یکباره این کار رو انجام ندین چون مقدار جذب پودر نارگیل ممکنه متفاوت باشه.
با قاشق یا دست آغاز کنین به مخلوط کردن تا یه خمیر لطیف و چسبنده به دست بیاد که راحت بشه شکلش داد. اگه شیرعسلی رو زیاد بریزین، خمیرتون شل می شه و توپک ها وا میرن. پس به قدری اضافه کنین که مواد به راحتی فرم بگیرن، بدون اینکه به دست بچسبن یا پخش بشن.
مرحله چهارم: توپک های نارگیلی رو فرم بدین
قبل از فرم دادن توپک نارگیلی، دست هاتون رو با کمی روغن یا کره چرب کنین تا مواد به پوست نچسبن. از خمیر به مقدار یه گردو بردارین، کف دست تون پهن کنین و یه مغز دلخواه مثل گردو، فندق یا بادام، وسطش بذارین. بعد با دقت و ملایمت، خمیر رو دور مغز جمع کنین و با حرکت چرخشی کف دست، توپک رو فرم بدین. هدف اینه که توپک ها یکدست، گرد و بدون ترک باشن.
برای خرید انواع مغزها و آجیل می تونین از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنین.
مرحله آخر: توپک های نارگیلی رو تزئین و سرد کنین
توپک ها رو توی یه سینی بچینین. توی یه بشقاب، اندازهی پودر نارگیل، ترافل رنگی یا پودر پسته بریزین. توپک های آماده شده رو داخل پودر دلخواهتون، بغلتونین تا ظاهر مجذوب کننده تری پیدا کنن. بعد از تزئین، توپک ها رو داخل ظرف دربسته بچینین و حداقل 1 ساعت داخل یخچال بذارین تا فرم بگیرن، سفت بشن و طعم ها به خوبی با هم ترکیب بشن. بعد توپک ها رو می تونین با چای، قهوه یا نوشیدنی دلخواهتون میل کنین.
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای تهیه توپک نارگیلی بدون شیر عسلی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
پودر نارگیل | 100 گرم |
پودر قند یا شکر (نرم) | 2 یا 3 قاشق غذاخوری |
گلاب یا شیر | 2 یا 3 قاشق غذاخوری (بسته به بافت خمیر) |
کره (نرم) یا روغن نارگیل | 10 گرم |
مغز آجیل | به تعداد توپک ها |
پودر نارگیل یا ترافل رنگی | برای تزیین توپک |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 تا 20 دقیقه
مدت زمان آماده سازی توپک نارگیلی: حدود 1 ساعت
مراحل طرز تهیه توپک نارگیلی بدون شیر عسلی
توی این روش، می تونین با مواد ساده تری توپک نارگیلی رو به روش زیر درست کنین.
مرحله اول: پودر نارگیل رو آماده کنین
اگه پودر نارگیلی که دارین دونه درشته یا بافت زبری داره، بهتره قبل از آغاز، اون رو داخل آسیاب بریزین و کمی پوره کنین تا لطیف تر بشه. این کار باعث می شه خمیر نهایی بافت منسجم تری داشته باشه و توپک ها ظاهر یکدست تری پیدا کنن. بعلاوه می تونین پودر نارگیل رو داخل یه تابه خشک بریزین و با حرارت ملایم کمی تفت بدین تا طعم خامش گرفته بشه و عطرش آزاد بشه. (البته این مرحله اختیاریه، ولی اگه دنبال طعم عمیق تر هستین، بهتره انجام بدین.)
مرحله دوم: خمیر توپک نارگیلی رو درست کنین
پودر نارگیل آماده شده رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین. بعد پودر قند و کره نرم شده رو اضافه کنین. حالا نوبت اضافه کردن مایع می رسه، گلاب یا شیر رو کم کم اضافه کنین، چون مقدار جذب پودر نارگیل متغیره. با قاشق یا دست آغاز کنین به مخلوط کردن تا یه خمیر لطیف، چسبنده و قابل فرم دادن به دست بیاد. اگه مایع رو زیاد بریزین، خمیرتون شل می شه و توپک ها وا می رن. پس فقط تا جایی مایع اضافه کنین که خمیر حالت منسجم پیدا کنه و به راحتی بشه باهاش کار کرد.
برای خرید گلاب از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.
مرحله سوم: توپک های نارگیلی رو فرم بدین
قبل از آغاز فرم دادن توپک ها، دست هاتون رو با اندازه کمی روغن یا کره چرب کنین تا خمیر به پوست نچسبه. از خمیر به مقدار یه گردو بردارین، کف دست تون پهن کنین و یه مغز دلخواه، مثل گردو، فندق یا بادام وسطش بذارین. حالا با دقت خمیر رو دور مغز جمع کنین و با حرکت چرخشی کف دست، توپک رو فرم بدین. هدف اینه که توپک ها گرد، یکدست و بدون ترک باشن تا هم ظاهر شیکی داشته باشن، هم موقع سرو راحت تر باشن.
مرحله آخر: توپک های نارگیلی رو تزئین و سرد کنین
در آخرین مرحله طرز تهیه توپک نارگیلی، توپک های آماده شده رو داخل یه بشقاب یا سینی بچینین. حالا توی یه ظرف جدا، پودر نارگیل، پودر پسته یا ترافل رنگی بریزین و هر توپک رو داخلش بغلتونین تا سطحش کاملاً پوشیده بشه. این مرحله هم به زیبایی توپک ها یاری می کنه، هم یه لایه محافظ روی توپک ها ایجاد می کنه.
بعد از تزئین، توپک ها رو داخل ظرف دربسته بچینین و حداقل 1 ساعت داخل یخچال قرار بدین تا توپک ها سفت بشن، طعم ها با هم ترکیب بشن و موقع سرو، بافت دل چسب تری داشته باشن. بعد می تونین اون ها رو میل کنین.
چطور توپک نارگیلی شکلاتی درست کنم؟
اگه می خواین توپک هاتون ظاهر حرفه ای تری داشته باشن و طعم شون غنی تر بشه، روکش شکلاتی یه انتخاب عالیه. برای حدود 20 عدد توپک، به 150 تا 200 گرم شکلات تخته ای احتیاج دارین (ترجیحاً شکلات تلخ یا نیمه تلخ با کیفیت بالا) چون هم بهتر ذوب می شه، هم طعم متعادلی ایجاد می کنه.
توپک های نارگیلی شکلاتی رو به روش بالا درست کنین. یه قابلمه کوچک رو تا نیمه از آب پر کنین و بذارین بجوشه. بعد یه کاسه مقاوم به حرارت (ترجیحاً استیل یا پیرکس) رو روی دهانه قابلمه قرار بدین، طوری که کف کاسه با آب تماس نداشته باشه. شکلات خردشده رو داخل کاسه بریزین و با حرارت بخار، به آرومی هم بزنین تا کاملاً ذوب و روان بشه.
وقتی شکلات ذوب شد، اجازه بدین کمی از داغی بیفته ولی هنوز روان باشه. بعد هر توپک نارگیلی رو با چنگال یا انبر مخصوص داخل شکلات بزنین، بچرخونین تا کامل پوشیده بشه و خارج کنین. توپک ها رو روی توری شیرینی پزی یا کاغذ روغنی بچینین تا شکلات اضافی ش بریزه و روکش خودش رو بگیره.
اگه بخواین ظاهر شیک تری داشته باشن، می تونین قبل از خشک شدن شکلات، کمی پودر پسته، ترافل رنگی یا حتی برگ طلا خوراکی روشون بریزین. بعد از حدود 30 تا 45 دقیقه گذاشتن توپک ها توی یخچال، شکلات کاملاً سفت می شه و توپک ها آماده سرو یا بسته بندی هستن.
برای خرید انواع (سفید یا کاکائویی) در طعم های مختلف می تونین از فروشگاه های اقدام کنین.
نکات مهم در طرز تهیه توپک نارگیلی
- در طرز تهیه توپک نارگیلی از پودر نارگیل تازه و چرب استفاده کنین تا بافت توپک ها لطیف تر و طعمشون طبیعی تر باشه.
- استفاده از کره نارگیل (طرز تهیه کره نارگیل) یا روغن نارگیل (طرز تهیه روغن نارگیل) به جای کره معمولی، طعم توپک ها رو طبیعی تر و بافتشون رو لطیف تر می کنه.
- قرار دادن خمیر توپک نارگیل در فریزر به مدت 10 دقیقه قبل از فرم دادن باعث می شه مواد بهتر سفت بشن و راحت تر شکل بگیرن.
- برای تنوع رنگی توپک های نارگیلی، می تونین از پودر کاکائو، پودر چغندر یا زعفران در طرز تهیه توپک نارگیلی استفاده کنین تا توپک ها رنگ های طبیعی و مجذوب کننده تری داشته باشن.
- اگه می خواین توپک ها رژیمی باشن، از شیر بادام (طرز تهیه شیر بادام) یا شیر نارگیل بدون شکر (طرز تهیه شیر نارگیل) استفاده کنین و شیرینی رو با استویا یا شیره خرما (طرز تهیه شیره خرما) تنظیم کنین.
- مواد مایع رو کم کم به پودر نارگیل اضافه کنین؛ چه شیر عسلی باشه، چه شیر یا گلاب، تا خمیرتون شل نشه و وا نره.
- برای تزئین، توپک ها رو بلافاصله بعد از فرم دادن بغلتونین تا پودر نارگیل یا ترافل بهتر بچسبه.
- توپک ها رو حتماً داخل ظرف دربسته بذارین تا در یخچال خشک نشن و بافتشون حفظ بشه.
- اگه می خواین روکش شکلاتی بزنین، اجازه بدین توپک ها اول سرد بشن تا شکلات بهتر خودش رو بگیره.
- توپک های نارگیلی رو می تونین تا 3 روز در یخچال نگهداری کنین؛ فقط در ظرف دربسته باشن تا خشک نشن.
چرا توپک نارگیلی شل میشه؟
- مواد مایع در تهیه توپک نارگیلی (مثل شیر عسلی، شیر یا گلاب) بیش از حد اضافه شده.
- پودر نارگیل جذب کافی نداشته یا اندازهش کم بوده.
- خمیر به مقدار کافی ورز داده نشده تا منسجم بشه.
- مواد مورد استفاده در طرز تهیه توپک نارگیلی سرد نبوده و کره یا شیر عسلی خیلی گرم بوده.
- زمان استراحت توپک نارگیلی در یخچال خیلی کم بوده.
- توپک ها خیلی بزرگ یا نازک فرم داده شدن.
- مغز داخل توپک خیلی درشت بوده و باعث ترک خوردن شده.
اگر توپک های نارگیلی زیادی سفت شدن، چه کنیم؟
اگه توپک های نارگیلی بعد از چند ساعت یا چند روز سفت شدن، نگران نباشین، چند راه ساده برای نرم کردنشون وجود داره:
- توپک ها رو حدود 15 تا 20 دقیقه قبل از سرو از یخچال خارج کنین تا با دمای محیط کمی نرم بشن.
- می تونین یه قطره شیر یا گلاب روی هر توپک بریزین و داخل ظرف دربسته بذارین تا رطوبت جذب کنن.
- اگه خیلی خشک شدن، یه تکه نان یا سیب داخل ظرف بذارین و درشو ببندین؛ این روش رطوبت طبیعی ایجاد می کنه.
- برای سرو، می تونین توپک های نارگیل رو کنار نوشیدنی گرم مثل چای یا قهوه بذارین تا با حرارت بخار کمی نرم بشن.
- از روکش شکلاتی برای روی توپک های نارگیلی استفاده کنین؛ شکلات باعث می شه بافت توپک ها لطیف تر به نظر برسه.
فوت و فن های خوشمزه شدن توپک نارگیلی
می تونم توپک های نارگیلی رو فریز کنم؟
بله، ولی بهتره توپک نارگیلی بدون روکش شکلاتی فریز بشن. بعد از خارج کردن از فریزر، اجازه بدین کاملاً یخ زدایی بشن و بعد تزئینشون کنین.
چه شکلاتی برای روکش شکلاتی توپک های نارگیلی مناسبه؟
شکلات تلخ یا نیمه تلخ با درصد کاکائوی بالا برترین انتخابه، چون هم راحت تر ذوب می شه، هم طعم متعادلی با نارگیل ایجاد می کنه.
منبع: افق کوروش