خواب شبانه کمتر از 5 ساعت خطر فراموشی را 2 برابر می کند

به گزارش آقای معلم، در حدود 50 میلیون نفر در سراسر جهان از فراموشی رنج می برند و در حدود 10 میلیون مورد جدید هر سال به این آمار اضافه می شوند. بیماری آلزایمر یکی از انواع شایع فراموشی یا زوال عقل است که بین 60 تا 70 درصد از موارد فراموشی را شامل می شود.

خواب شبانه کمتر از 5 ساعت خطر فراموشی را 2 برابر می کند

نتیجه یک پژوهش نشان می دهد که خواب شبانه کمتر از 5 ساعت می تواند خطر ابتلا به فراموشی را تا 2 برابر افزایش دهد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از دیلی میل، محققان از بیمارستان بریگهام و ویمن در بوستون به داده های 2812 بزرگسال آمریکایی که بین سنین 65 و به بالا قرار داشتند، نظر افکندند. آن ها دریافتند که خواب بسیار کوتاه که 5 ساعت یا کمتر تعریف شده است، خطر ابتلا به فراموشی را در مقایسه با میزان توصیه شد ۀ 7 تا 8 ساعت است، 2 برابر می کنند.

نتایج این مطالعه از نتایج تحقیقات پیشین که نشان داده بودند خواب بسیار کم بستر ابتلا به انواعی از فراموشی مانند آلزایمر را فراهم می نماید، حمایت می نماید. این مطالعه ارتباط (علی و معلولی) بین کم خوابی و آلزایمر را نشان نمی دهد، اما یکی از دلایل ارتباط کم خوابی با فراموشی ممکن است این باشد که فقدان استراحت کافی مانع از آن می شود که مغز سموم را دفع کند که این باعثِ می شود مغز به صورت پیوسته دچار کندی عملکرد شود.

این تحقیق ضرورت نیاز فوری به شناسایی توصیه های خاص برای ارتقاء کیفیت خواب در بزرگسالان را برجسته می نماید. بنیاد خواب آمریکا توصیه می نماید که افراد 65 سال به بالا بین 7 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشند.

سازمان جهانی بهداشت می گوید در حدود 50 میلیون نفر در سراسر جهان از فراموشی رنج می برند و در حدود 10 میلیون مورد جدید هر سال به این آمار اضافه می شوند. بیماری آلزایمر یکی از انواع شایع فراموشی یا زوال عقل است که بین 60 تا 70 درصد از موارد فراموشی را شامل می شود.

محققان این پژوهش می گویند: اختلالات خوب و مدت زمانِ غیرعادیِ خوابیدن، هر دو با پیشرفت بیماری آلزایمر ارتباط دارند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد بزرگسالانی که بالای 65 سال سن دارند و نشانه های خواب خوب مانند سرحالی بعد از بیدار شدن را دارند، عملکرد های شناختی شان نیز بهتر از سایرین است. برطبق بنیاد خواب آمریکا، اختلالات خواب در میان افراد مسن بیشتر از هر گروه سنی دیگر گزارش شده است.

برای انجام این پژوهش 2610 مشارکت کننده در سال 2013 و 2014 به پرسشنامه های مربوط به خواب پاسخ دادند. این پرسشنامه ها سوالاتی درباره اختلال خواب و میزان هشیاری، میزان چرت زدن، مدت زمانی که طول می کشد تا افراد خوابشان ببرد و اینکه آیا خروپف می کنند را مورد سنجش قرار دادند.

مشارکت کنندگان همچنین طول مدت خواب شبانه خود را از میان مقادیر توصیه شده (7 تا 8 ساعت)؛ کوتاه (6 تا 7 ساعت)، خیلی کوتاه (کمتر از 5 ساعت) و بلند (بیش از 9 ساعت) تعیین کردند.

مشارکت کنندگان همچنین میزان کیفیت خواب خود را در یک مقایس 5 درجه ای لیکرت از خیلی ضعیف تا خیلی خوب علامت زدند. کارشناسان همچنین پاسخ دهندگان را به مدت 5 سال بعد از پاسخ دادن به این پرسشنامه ها تحت نظر داشتند تا احتمال ابتلا به فراموشی یا مرگ در اثر آن را شناسایی کنند.

درنهایت آن ها بین اختلالات خواب و فراموشی رابطه ای قوی پیدا کردند و متوجه شدند مرگ در اثر فراموشی اصلی ترین علت مرگ در بین پاسخ دهندگانی بوده که از اختلالات خوابیدن رنج می بردند.

محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که 30 دقیقه یا بیشتر طول می کشید تا خوابشان ببرد تا 45 درص خطر ابتلا به فراموشی را در خود افزایش داده بودند. تجربه هشیاری پایین، چرت زدن مداوم، کیفیت پایین خواب و خواب شبانه 5 ساعت یا کمتر با افزایش خطراتی برای سلامتی مرتبط بود.

چارلز سیزلر، نویسنده ارشد این پژوهش، می گوید: کم خوابی در مشارکت کنندگانی با میانگین سنی 76 سال خطر ابتلا به فراموشی و مرگ در اثر آن را طی 4 تا 5 سال بعد از این پژوهش تا دو برابر افزایش داده بود.

این پژوهش به شواهدی که بر اهمیت خواب خوب برای سلامت مغز تأکید می کنند افزوده است و این نکته را برجسته می نماید که تحقیقات بیشتری برای چگونگی ارتقائ کیفیت خواب و درمان اختلالات خواب برای پیشگیری از آلزایمر و مرگ در اثر آن ضرورت دارد.

محققان بر این پژوهش محدودیت هایی را ذکر کردند مثل اینکه این پژوهش رابطه علی و معلولی را مورد سنجش قرار نداده و نمی تواند بگوید که فقدان خواب کافی از دلایل ایجاد زوال عقل است. اما این پژوهش از یافته های مطالعات پیشین که نشان داده بودند مدت زمانی بیداری در رختخواب باعث کاهش 24 درصدی عملکرد شناختی می شود، حمایت می نماید.

برخی محققان می گویند مسائل خواب منجر به التهاب بافت های موجود در سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع می شود و از این طریق باعث اختلال شناختی می شود. همچنین گفته شده که اختلالات خواب احتمالاً با ایجاد هیپوکسی مغزی - کمبود ذخیره اکسیژن در مغز - یا بدتر کردن این شرایط مرتبط است که درنتیجه باعث کاهش عملکرد شناختی مغز می شود.

بعلاوه، مسائل خواب باعث می شوند ک مغز در پاک کردن مواد زائد دچار مشکل شود که می تواند منجر به از دست رفتن سلول های مغزی یا آتروفی در نواحی کلیدی مغز شود. گفته می شود در هنگام خواب شبانه عملیات پاکسازی مغز رخ می دهد.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که خواب شبانه بالای 9 ساعت نیز منجر به ضعف حافظه و مهارت های زبانی می شود که از علائم فراموشی هستند.

منبع: Daily Mail

ترجمه: سایت خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 25 اسفند 1399 بروزرسانی: 25 اسفند 1399 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 436

به "خواب شبانه کمتر از 5 ساعت خطر فراموشی را 2 برابر می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواب شبانه کمتر از 5 ساعت خطر فراموشی را 2 برابر می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید