طرز پخت نان لواش در منزل بدون فر

به گزارش آقای معلم، هشدار های بهداشتی برای ماندن در خانه و همچنین امکان آلوده بودن نان هایی که از نانوایی تهیه میکنید سبب شده در این مطلب از شمانیوز به شما دستور پخت نان خانگی در منزل و بدون احتیاج به فر را موزش دهیم.

طرز پخت نان لواش در منزل بدون فر

هشدار های بهداشتی برای ماندن در خانه و همچنین امکان آلوده بودن نان هایی که از نانوایی تهیه میکنید سبب شده در این مطلب از شمانیوز به شما دستور پخت نان خانگی در منزل و بدون احتیاج به فر را موزش دهیم.این روز ها به دلیل همه گیر شدن بیماری کرونا همه در منزل و قرنطینه خانگی هستیم و به بهداشت مواد غذایی که مصرف می کنیم دقت بیشتری داریم. یکی از مواد غذایی اصلی که همواره در سفره ما قرار گرفته است دارد نان است. پیشنهاد ما برای مصرف نان سالم و مطمئن تهیه آن در منزل است.

با این کار علاوه بر تهیه یک نان سالم و تازه برای اهل منزل لذت تهیه خمیر و پخت نان را نیز تجربه می کنید.

مواد لازم:

آرد: یک فنجان

نمک: نوک قاشق چایخوری

نمک میوه: یک چهارم قاشق چایخوری

بکینگ پودر: یک چهارم قاشخ چایخوری

کره: در صورت تمایل یک تا دو قاشق چایخوری

آب: نصف فنجان

کنجد: میزان دلخواه

قبل اینکه درباره روش تهیه نان برایتان بنویسیم ضروری است فوت کوزه گری را در ارتباط با خمیر ها به شما بگوییم. آرد ها با هم متفاوت هستند و هر کدام به یک میزان متفاوت آب احتیاج دارند که خمیر مناسب را بسازند. به همین دلیل ضروری است آب را کم کم به آرد اضافه کنید تا هر زمان که خمیر به شکل مطلوب در آمد متوجه شوید و دیگر آب نریزید. پس برای پخت این نان هم آب را کم کم به آرد اضافه می کنیم. حالا با هم پخت نان را آغاز می کنیم.

تهیه خمیر

ابتدا نمک، بکینگ پودر و نمک میوه را با آرد مخلوط می کنیم. اگر نمک میوه ندارید میزان بکینگ پودر را دو برابر کنید. نباید فراموش کنید که اگر میزان نمک مقداری که در لیست مواد لازم آمده بیشتر گردد نان شور خواهد شد. اگر به طعم کره علاقه مند هستید می توانید به مخلوط پودر ها کره اضافه کنید. این کار باعث لطیف شدن نان هم می گردد. کره را نیم ساعت قبل از استفاده بیرون از یخچال قرار دهید تا نرم گردد و سپس به مواد اضافه کنید.

با نوک انگشتان آرام کره را با آرد مخلوط کنید تا کامل به خورد آرد برود و گلوله ای از کره باقی نماند. حالا کل مواد را وسط کاسه به شکل گنبدی جمع می کنیم و در وآن یک حفره ایجاد می کنیم؛ به شکلی که زیر حفره همچنان آرد وجود داشته باشد. سپس مقداری از آب را در این حفره بریزید و با نوک انگشتان و آرام با آرد مخلوط کنید.

آب را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر نرمی به دست بیاید. خمیر نه باید آنقدر سفت باشد که در دست خورد گردد نه آنقدر نرم که نتوانیم آن را شکل دهیم. اگر خمیر سفت بود به آن کمی آب و اگر زیادی نرم یا شل شده بود آرد اضافه کنید. حالا خمیر را به شکل یک توپ عظیم در بیاورید و وسط کاسه بگذارید، روی کاسه پلاستیک یا یک دستمال ضخیم بکشید و اجازه دهید در دمای معمولی آشپزخانه نیم ساعت استراحت کند.

روی تخته کار کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید. حدودا یک ربع باید خمیر را ورز دهید تا بافت آن یک دست گردد. در هر مرحله از ورز دادن که خمیر به چسبید کمی آرد روی آن بپاشید و ورز دادن را ادامه دهید. بعد از تمام شدن ورز دادن، خمیر را به چهار قسمت تقسیم کنید.

سه قسمت را در کاسه قرار داده و روی آن را بپوشانید تا خشک نگردد. قسمت چهارم را با وردنه و آرام آرام روی تخت باز کنید تا جایی که وقتی خمیر را روی دستتان می اندازید بتوانید سایه انگشتانتان را از پشت آن ببینید.

اگر می خواهید نان کنجدی داشته باشید در این مرحله روی یک طرف خمیر کنجد بپاشید. تابه تفلن را روی شعله کم قرار داده و بگذارید کامل گرم گردد.

خمیر را از طرف بدون کنجد در تابه قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا روی خمیر کاملا حباب دار بگردد. حالا نان را برگردانید و یک دقیقه فرصت دهید تا طرف دیگر آن حرارت ببیند. نان شما آماده است.

آن را با گیره بردارید و داخل یک کیسه یا سفره پارچه ای قرار دهید. با تمام خمیر همین کار را انجام دهید. این میزان از مواد به شما چهار نان عظیم یا هشت نان کوچک می دهد. نباید فراموش کنید که این نان مانند نان هایی که از نانوایی می خرید برای مصرف طولانی مدت باقی نمی ماند و بعد از یک ساعت کاملا خشک می گردد پس برای هر وعده غذایی باید آن را تازه تهیه کنید. امیدواریم که تجربه لذت بخش نانوایی در منزل را از دست ندهید.

منبع : ایران ناز

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 30 آذر 1399 بروزرسانی: 30 آذر 1399 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 271

به "طرز پخت نان لواش در منزل بدون فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز پخت نان لواش در منزل بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید