استفاده از گلاب برای ضدعفونی؛ ممنوع
به گزارش آقای معلم، تهران (پانا) - براساس پژوهشهای اجرا شده و به گفته محققان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گلاب هیچ نقشی در ضدعفونی سطوح و دست ها در برابر ویروس کرونا ندارد. برای ضدعفونی از الکل و وایتکس، براساس دستورالعمل های اعلام شده بهره ببرید.
به گزارش ایسنا، در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و دنیا، بسیاری از شهروندان برای کاهش احتمال ابتلا به این ویروس، ضدعفونی کردن دست ها و نیز سطوح محل تماس را در اولویت کارهای روزانه قرار دادند.
براساس بعضی توصیه های طب سنتی، استفاده از گلاب به دلیل نقش ضدعفونی که دارد باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 و همچنین بهبود علائم آن می گردد. پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با آنالیز شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادند که آیا محصولاتی مثل گلاب خاصیت ضدعفونی دارند؟
تا به امروز در هیچ مطالعه ای نقش ضدعفونی کنندگی گلاب در برابر ویروس ها به خصوص ویروس کرونا به اثبات نرسیده است. اگرچه گلاب از نظر خواص مفید برای سلامتی بدن، خصوصا اعصاب و روان، اهمیت دارد اما نقش ضدعفونی کنندگی آن از نظر علمی تایید نشده است.
در بعضی مطالعات مشاهده شده که عصاره گل محمدی با درجه غلظت بالا، درجاتی از خاصیت ضد باکتریایی از خود نشان داده است که البته در زمینه نیز بین نتایج مقالات مختلف تضاد وجود دارد. از طرفی باید توجه داشت که عامل ایجاد کننده بیماری کووید-19، از جنس ویروس است.
بر اساس اعلام کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران که به آنالیز مستندات، شواهد و پاسخ های علمی در خصوص ویروس کرونا می پردازد؛ گلاب هیچ نقشی در ضدعفونی سطوح و دست ها در برابر ویروس کرونا ندارد. توصیه می گردد برای ضدعفونی از الکل و وایتکس، براساس دستورالعمل های اعلام شده بهره ببرید.
منبع: خبرگزاری پانا