ارائه طرحی در سنای آمریکا برای منوط کردن توافق با ایران به کسب اجازه از کنگره

به گزارش آقای معلم، سناتور های جمهوری خواه آمریکایی طرحی ارائه نموده اند که خواهان منوط کردن هر گونه توافق با ایران به کسب اجازه از نهاد قانونگذار در آمریکا است.

ارائه طرحی در سنای آمریکا برای منوط کردن توافق با ایران به کسب اجازه از کنگره

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، گروهی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا امروز آدینه طرحی ارائه کردند که در صورت تصویب، هر گونه توافق با ایران در موضوع برنامه هسته ای را به کسب مجوز از نهاد قانونگذار آمریکایی منوط می نماید.

پایگاه واشنگتن فری بیکن، از رسانه های نزدیک به جریان نومحافظه کار در آمریکا می گوید نسخه ای از این طرح در اختیار این رسانه قرار گرفته است.

با آنکه سناتور های جمهوری خواه امید چندانی برای به تصویب رساندن این طرح در مجلس سنا که کنترل آن در اختیار قانونگذاران دموکرات است ندارند ارائه آن نشان دهنده آخرین کوشش های مخالفان برجام برای سنگ اندازی در راستا بازگشت آمریکا به این توافق است.

ران جانسون، نماینده جمهوری خواه ایالت ویسکانسین در مجلس سنا و 21 نفر دیگر از سناتور های جمهوری خواه این طراح را ارائه نموده اند.

این گروه از سناتور ها می گویند توافق با ایران توسط دولت جو بایدن بایستی به شکل معاهده باشد. طبق قوانین آمریکا، معاهده ها به تأیید دو سوم اعضای مجلس سنا برسند.

واشنگتن فری بیکن، یکی از اهداف معرفی این طرح را ارسال پیامی به ایران دانسته، مبنی بر اینکه هر گونه توافق با دولت بایدن چنانچه به تصویب کنگره نرسد، از شانس اندکی برای بقا در دولت بعدی آمریکا برخوردار خواهد بود.

جانسون در بیانیه ای گفت: حرف رئیس جمهور ریگان درباره صلح به وسیله قدرت حرف صحیحی بود. متأسفانه، دشمنان ما می دانند که دولت بایدن در همان راستا فاجعه بار و ضعیف رئیس جمهور اوباما گام گذاشته است.

این طرح در حالی معرفی شده که دولت جو بایدن مدعی است میخواهد به وسیله مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال 1397 با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به فشار حداکثری را در دستور کار قرار داد.

مقام های دولت جو بایدن بار ها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف نموده اند، اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده اند.

واشنگتن می گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم ها علیه ایران را برطرف کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می گردد که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی آزمایی هستند، اما راستی آزمایی برطرف تحریم ها به دست کم 3 تا 6 ماه زمان احتیاج دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید نموده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض نموده این واشنگتن است که باید با برطرف تحریم ها به توافق بازگردد و ضروری است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید نموده اصرار یا عجله ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما کارشکنی ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق شروع کرد.

دولت اوباما علی رغم ادعای برطرف تحریم ها سیاست های مختلفی از جمله هراس افکنی در بانک ها و موسسات اقتصادی بین المللی را برای از بین بردن آثار عملی برطرف تحریم ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواهان راستی آزمایی برای برطرف تحریم ها است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا چند روز پیش در یک جلسه در مجلس سنا گفت که حتی در صورت بازگشت آمریکا به برجام، صد ها تحریم از جمله تحریم های اعمال شده در دوران ترامپ باقی خواهند ماند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 9 تیر 1400 بروزرسانی: 9 تیر 1400 گردآورنده: fansgholami.ir شناسه مطلب: 621

به "ارائه طرحی در سنای آمریکا برای منوط کردن توافق با ایران به کسب اجازه از کنگره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه طرحی در سنای آمریکا برای منوط کردن توافق با ایران به کسب اجازه از کنگره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید