نکات نگهداری آبغوره تازه و خانگی برای مدت طولانی و بدون کپک
به گزارش آقای معلم، آبغوره را با چه روش هایی می توان در خانه نگهداری کرد تا تازه بماند و کپک نزند؟ آبغوره یکی از چاشنی های مهم غذاهای ایرانی است که مزه ترشی دارد. این چاشنی پرخاصیت را می توان به راحتی در منزل تهیه کرد و با رعایت نکاتی ماندگاری آن را طولانی تر کرد. در این مقاله از سرویس در به آنالیز نکات نگهداری از آبغوره، جلوگیری از کپک زدن آبغوره و روش های صحیح نگهداری از آبغوره می پردازیم.
نکات آبغوره گرفتن در خانه جهت افزایش ماندگاری آن
آبغوره را به طور معمول و در خانه تهیه می نمایند. هنگام تهیه آبغوره در خانه رعایت چند نکته لازم است. با رعایت این نکات، نگهداری از آبغوره برای مدت طولانی هم آسان تر می گردد. ضمن آنکه احتمال خراب شدن و کپک زدن آبغوره نیز کاهش پیدا می نماید. بعضی از نکات مهم هنگام جهت افزایش طول عمر آن عبارتند از:
- در روند تهیه آبغوره به آن نمک نزنید چرا که نمک باعث سفیدک زدن آبغوره می گردد.
- آبغوره را حتما سه بار از صافی رد کنید تا تفاله های آن کاملا گرفته شوند.
- حتما پیش از درست کردن آبغوره، غوره های خراب را از غوره های سالم جدا کنید.
- حتما از قابلمه استیل یا لعابی برای جوشاندن آبغوره خانگی بهره ببرید.
ضمناً شما می توانید با برترین کیفیت را به روش های اینترنتی و از فروشگاه های تهیه کنید.
برترین روش های نگهداری از آبغوره تازه
برترین روش نگهداری آبغوره تازه نگهداری آن در شیشه تمیز و خشک است. شیشه ای که از آن برای نگهداری آبغوره استفاده می کنید باید استریل باشد و دارای ویژگی های زیر باشد:
- از شیشه های کوچک برای نگهداری آبغوره بهره ببرید تا بعد از هر بار باز کردن در ظرف، محتویات آن زود تمام گردد.
- شیشه ای که برای نگهداری از آبغوره استفاده می کنید باید دهانه آن تنگ باشد.
- ترجیحا از بطری شیشه رنگ تیره برای نگهداری آبغوره بهره ببرید.
- برای آنکه هوا وارد شیشه نگردد حتما یک نایلون یا سلفون روی شیشه آبغوره قرار دهید. با این ترفند می توانید به مدت طولانی مدت از آبغوره بدون کپک نگهداری کنید.
- از تماس قاشق چرب و یا کثیف با آبغوره در شیشه برای ریختن آبغوره در هنگام استفاده خودداری کنید.
روش های استریل کردن شیشه برای نگهداری آبغوره تازه و خانگی
همان طور که گفته شد برای نگهداری آبغوره باید آنها را در شیشه های استریل نگهداری کرد. شما به راحتی و با روش های مختلف می توانید انواع بطری شیشه ای را در خانه ضدعفونی کنید و آبغوره را در این شیشه های برای مدت طولانی نگهداری کنید.
روش اول: ضدعفونی کردن شیشه با استفاده از آب جوش
این روش در دسترس ترین روش استریل کردن شیشه است. کافی است بطری شیشه ای را کاملا بشویید و در یک قابلمه به صورت افقی قرار دهید. قابلمه را با آب هم دمای شیشه پر کنید و روی حرارت میانه قرار دهید. اجازه دهید آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب 15 دقیقه زمان احتیاج دارد تا بطری شیشه ای استریل گردد. بعد از یک ربع شیشه را درآورید و فرصت دهید تا کاملا خشک گردد.
در این مرحله درب شیشه را نیز جهت استریل شدن به داخل آب جوش بیندازید. استفاده از آب هم دما با شیشه باعث می گردد تا هنگام به جوش آمدن آب، بطری شیشه ای ترک نخورد و نشکند.
روش دوم: ضدعفونی کردن شیشه با فر
بطری شیشه ای را بعد از شستن به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا ضدعفونی گردد. در این روش باید دقت کنید تا دمای فر بالا نباشد چرا که باعث شکستن شیشه می گردد.
روش سوم: ضدعفونی کردن شیشه با مایکروفر
اگر در منزل به مایکروفر دسترسی دارید کافی است شیشه ای که شسته اید را به مدت 2 دقیقه در مایکروفر با درجه بالا قرار دهید تا بطری شیشه ای ضدعفونی و برای نگهداری آبغوره آماده گردد.
نکات نگهداری آبغوره در جای مناسب
آبغوره را داخل شیشه بریزید و شیشه را لبالب پر نکنید تا اکسیژن به داخل شیشه نفوذ نکند. بعد از آنکه آبغوره را در شیشه های استریل شده ریختید باید شیشه های آبغوره را در جای مناسب قرار دهید.
- شیشه آبغوره را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهید. در قدیم برای خوشرنگ تر شدن آبغوره آن را در معرض نور خورشید قرار می دادند اما امروزه این کار را مضر می دانند زیرا قرار دادن شیشه حاوی آبغوره در آفتاب باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در آن می گردد؛ ضمن آنکه نور و گرما باعث از بین رفتن ویتامین سی موجود در آبغوره می گردد و خواص مفید آبغوره را از بین می برد.
- ظرف نگهداری آبغوره خانگی را در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید قرار دهید.
- بعد از باز شدن درب شیشه آبغوره می توانید تا یک سال آن را در یخچال نگهداری و از آن بهره ببرید.
روش نگهداری آبغوره تازه در بطری نوشابه
برای نگهداری آبغوره هرگز از بطری و ظروف پلاستیکی مانند بطری نوشابه، بطری آب معدنی، بطری دلستر و … استفاده نکنید. اسید موجود در آبغوره با مواد پلاستیکی بطری یا دبه واکنش نشان می دهد و موجب سرطان زا شدن آبغوره می شوند. به طور کلی از نگهداری هر خوراکی اسیدی در ظرف های پلاستیکی خودداری کنید و از حتما از ظروف یا بطری های شیشه ای استریل شده بهره ببرید.
نکات مهم جهت جلوگیری از کپک زدن آبغوره
یکی از مسائل عمده نگهداری از آبغوره مربوط به کپک زدن آن است. بسیاری از خانم ها از اینکه آبغوره خانگی مورد استفاده خیلی زود کپک می زند شکایت می نمایند. با رعایت چند نکته مهم در نگهداری از آبغوره می توانید از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
- استفاده از شیشه دهانه تنگ به جلوگیری از کپک زدن آبغوره یاری می نماید.
- بطری آبغوره را خیلی پر نکنید و بگذارید کمی سر خالی بماند.
- بعد از هر بار استفاده درب بطری را بلافاصله و کاملا ببندید تا از نفوذ هوا به درون آن جلوگیری کنید.
- از چسب برق بهره ببرید و دور تا دور درب شیشه آبغوره را بسته تا از نفوذ هوا جلوگیری کنید.
- بعد از شستن غوره ها یک تا دو روز به آنها فرصت دهید تا کاملا خشک شوند. مرحله خشک کردن غوره اهمیت زیادی دارد، دقت کنید اگر آبی روی غوره باقی بماند آبغوره خیلی زود کپک می زند.
- شیشه ای که از آن برای نگهداری آبغوره استفاده می کنید باید کاملا خشک و عاری از لک و چربی باشد، در غیر این صورت باعث کپک زدن آبغوره می گردد.
- روی آبغوره کمی روغن زیتون بریزید تا از کپک زدن آن در طولانی مدت جلوگیری گردد. بعد از ریختن روغن زیتون یک تکه پلاستیک تمیز روی درب بطری قرار دهید و درب آن را محکم ببندید.
با آبغوره کپک زده شده چه باید کرد؟
بعد از شرح نکات نگهداری آبغوره و طریقه نگهداری آبغوره تازه و نیز آموزش ترفندهای لازم جهت جلوگیری از کپک زدن آبغوره خانگی، نوبت به این سوال مهم می رسد که اگر به هر دلیلی آبغوره کپک زد باید با آن چه کرد؟
در قدیم کپکی که روی آبغوره ایجاد می شد را با قاشق بر می داشتند و بقیه آبغوره را مصرف می کردند. امروزه این کار را صحیح نمی دانند؛ چرا که بعضی کپک ها حاوی سموم سرطان زایی مانند مایکوتوکسین ها هستند که موجب ابتلا به بعضی از انواع سرطان، از جمله سرطان کبد می گردد.
از آنجایی که نوع کپک برای افراد عادی قابل شناسایی نیست، در صورت کپک زدن آبغوره چاره ای ندارید جز آنکه آن را دور بریزید و از مصرف آن خودداری کنید.
سوالات مهم درباره نکات نگهداری آبغوره برای مدت طولانی
رنگ آبغوره طبیعی چه رنگی باید باشد؟
آبغوره طبیعی باید به رنگ قرمز ملایم و یا همان رنگ یاقوتی باشد.
برای خوشرنگ شدن آبغوره چه کار باید کرد؟
کافی است آبغوره را به مدت بیست دقیقه بجوشانید تا به رنگ مورد نظر برسد و یا برای نگهداری آن را در مقابل نور غیر مستقیم قرار دهید.
برترین غوره برای تهیه آبغوره خانگی چه نوع غوره ای است؟
غوره عسگری برترین نوع غوره برای تهیه آبغوره است. زیرا این نوع انگور هسته ندارد و برای نیز استفاده می گردد.
برای جلوگیری از نفوذ نور به داخل شیشه آبغوره چه کار باید کرد؟
می توانید به صورت سنتی از خمیر بهره ببرید و دور تا دور شیشه را خمیر بزنید و یا همان طور که شرح داده شد از چسب برق بهره ببرید.
آیا آبغوره خراب می گردد؟
کپک زدن آبغوره در واقع نشانه ای از خراب شدن آن است. ضمن آنکه بیشتر از یک سال نمی توانید از آبغوره بهره ببرید حتی اگر ظاهر سالمی داشته باشید.
برای ترش تر شدن آبغوره چه کار می گردد کرد؟
اگر آبغوره شما به مقدار کافی ترش نیست می توانید آن را به مدت چند دقیقه بجوشانید تا غلیظ تر و ترش تر گردد.
چرا آبغوره طعم گس می دهد؟
اگر غوره را با دم آن آب بگیرید طعم آبغوره گس خواهد شد. دم غوره را حتما پیش از آب گرفتن بگیرید.
علائم خراب شدن آبغوره چه چیزهایی می تواند باشد؟
- لایه های نازک و سفید رنگ روی سطح آن تشکیل شده است.
- آبغوره مزه ترشی شدیدی پیدا نموده است.
- آبغوره بوی تندی می دهد.
مهم ترین نکات نگهداری آبغوره کدام است؟
به طور خلاصه برای آنکه بتوانید طولانی مدت از آبغوره نگه داری کنید و از کپک زدن و خراب شدن آن جلوگیری کنید دو نکته حائز اهمیت است:
- مراقب باشید هوا به درون بطری های نگهداری از غوره نفوذ نکند.
- شیشه های آبغوره را در معرض مستقیم نور خورشید و در جای گرم قرار ندهید.
محصولات مرتبط
سرکه قرمز 1000 گ وردا
59,900 تومان 66,600 تومان 10% تخفیف
آبلیمو 500 گرم سمیه
63,900 تومان 65,000 تومان 2% تخفیف
آبغوره 500 گرم شیشه سمیه
74,900 تومان 75,500 تومان 1% تخفیف
منبع: افق کوروش